Lollo rosso salát s řepnými výhonky
Seznam surovin
- salát 1 kus
- ředkvičky 1 svazek
- cibule šalotka 1 kus
- olej olivový 2 lžíce
- šťáva citronová 1 lžička
- výhonky 2 hrsti (řepné)
- smetana zakysaná 4 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Salát omyjte a natrhejte, přidejte ředkvičky pokrájené na tenké látky a šalotku nakrájenou na jemné měsíčky a promíchejte s olejem, citronem, se solí a s pepřem.
2. Rozdělte na talíře a nakonec ozdobte výhonky červené řepy. Ke každé porci servírujte lžíci zakysané smetany.
Poznámka k receptu
Efektní purpurový druh salátu s kučeravou hlavou uvítá barevné sladění dočervena.
Načítám komentáře...