MAROCKÁ KOŘENĚNÁ MISKA

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Salát operte, cizrnu sceďte. Rajčata nakrájejte na klínky, okurku na čtvrtkolečka a promíchejte je s nasekanou petrželkou. Kuskus zalijte dvojnásobkem osolené vroucí vody a nechte nabobtnat. Řepu nakrájejte na kostičky a třetinu rozmixujte s hummusem dohladka.

2. Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky. Ve větší pánvi rozpalte olej a orestujte je dozlatova. Když jsou téměř hotové, přidejte harísu a ještě dvě minutky restujte. Do misky naaranžujte salát, vedle cizrnu, směs okurky, rajčat a petrželky, přidejte zbytek řepy batáty, kuskus a do středu lžíci nebo dvě řepného hummusu. Posypte chia semínky a podávejte

Poznámka k receptu

Řepného hummusu, batátů i salátu z rajčat a okurky připravte klidně víc, obstojí i jako samostatná svačina či příloha. A z toho, co zbude, ještě poskládáte stylovou misku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...