MAROCKÁ KOŘENĚNÁ MISKA
Seznam surovin
- salát 2 hrsti (oblíbený)
- cizrna 200 gramů (sterilovaná)
- rajčátka cherry 200 gramů
- okurka salátová 1 kus
- kuskus 200 gramů
- řepa červená 3 kusy (uvařená)
- humus 150 gramů
- petržel hladkolistá 1 hrst
- koření 2 lžičky (Harisa)
- olej řepkový 2 lžíce
- chia semínka (na posypání)
- batáty - sladké brambory 2 kusy
Postup přípravy
1. Salát operte, cizrnu sceďte. Rajčata nakrájejte na klínky, okurku na čtvrtkolečka a promíchejte je s nasekanou petrželkou. Kuskus zalijte dvojnásobkem osolené vroucí vody a nechte nabobtnat. Řepu nakrájejte na kostičky a třetinu rozmixujte s hummusem dohladka.
2. Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky. Ve větší pánvi rozpalte olej a orestujte je dozlatova. Když jsou téměř hotové, přidejte harísu a ještě dvě minutky restujte. Do misky naaranžujte salát, vedle cizrnu, směs okurky, rajčat a petrželky, přidejte zbytek řepy batáty, kuskus a do středu lžíci nebo dvě řepného hummusu. Posypte chia semínky a podávejte
Poznámka k receptu
Řepného hummusu, batátů i salátu z rajčat a okurky připravte klidně víc, obstojí i jako samostatná svačina či příloha. A z toho, co zbude, ještě poskládáte stylovou misku.
Načítám komentáře...