Marocký mrkvový salát s fetou
Seznam surovin
- mrkev 600 gramů
- feta 200 gramů
- pasta Ras el-Hanout 2 lžíce
- česnek 1 stroužek
- petržel hladkolistá 1 hrst
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- citronová kůra (z 1/2 citronu)
- cukr třtinový 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Mrkev oloupejte a škrabkou nakrájejte na tenké plátky. Česnek nakrájejte nadrobno a orestujte ho na rozpáleném oleji. Přidejte pastu Ras el- -Hanout, krátce orestujte a podlijte trochou vody. Ochuťte cukrem, solí citronovou šťávou a dejte do omáčky mrkev. Vařte, dokud se tekutina nezredukuje na hustou omáčku. Pak k mrkvi vmíchejte nasekanou petrželku, rozdrobenou fetu a podávejte.
Poznámka k receptu
Většina supermarketů má oddělení s mezinárodními potravinami. Pusťte se do dobrodružství a začněte je ochutnávat. Nás dostala pasta Ras el-Hanout, proměnila totiž mrkev v exotický salát.
Načítám komentáře...