Míchaná remuláda z celeru, mrkve a petržele

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Celer, petržel a mrkev očistěte. Vše nakrájejte na tenké nudličky. Můžete i nastrouhat nahrubo nebo použít speciální škrabku na nudličky.

2. V kastrolu přiveďte k varu 50 ml vody s citronovou šťávou a cukrem. Vložte do ní nudličky celeru a petržele a asi 3 minuty povařte. Opravdu ne déle, zeleninové nudličky musí zůstat křehké. Pak je sceďte.

3. Smíchejte povařené nudličky celeru a petržele s čerstvými nudličkami mrkve. Bílý jogurt důkladně smíchejte se zakysanou smetanou, česnekem a špetkou soli. Jogurtovou směs vmíchejte do zeleniny, opepřete a znovu promíchejte. Před podáváním nechte rozležet v chladu.

Poznámka k receptu

Podzimní salát s výraznou chutí můžete podávat k drůbežímu masu nebo jen tak ke svačině.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...