Míchaná remuláda z celeru, mrkve a petržele
Seznam surovin
- celer 1 kus (malý)
- petržel kořenová 1 kus
- mrkev 2 kusy
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- cukr 2 lžíce
- jogurt bílý 100 gramů
- smetana zakysaná 100 gramů
- česnek 1 stroužek
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Celer, petržel a mrkev očistěte. Vše nakrájejte na tenké nudličky. Můžete i nastrouhat nahrubo nebo použít speciální škrabku na nudličky.
2. V kastrolu přiveďte k varu 50 ml vody s citronovou šťávou a cukrem. Vložte do ní nudličky celeru a petržele a asi 3 minuty povařte. Opravdu ne déle, zeleninové nudličky musí zůstat křehké. Pak je sceďte.
3. Smíchejte povařené nudličky celeru a petržele s čerstvými nudličkami mrkve. Bílý jogurt důkladně smíchejte se zakysanou smetanou, česnekem a špetkou soli. Jogurtovou směs vmíchejte do zeleniny, opepřete a znovu promíchejte. Před podáváním nechte rozležet v chladu.
Poznámka k receptu
Podzimní salát s výraznou chutí můžete podávat k drůbežímu masu nebo jen tak ke svačině.
Načítám komentáře...