Ostrý brokolicový salát s vejcem
Seznam surovin
- brokolice 500 gramů (stonková)
- vejce 4 kusy
- ciabatta 1 kus
- cibule červená 1 kus
- česnek 2 stroužky
- paprička chilli červená 1 kus
- olej 1 lžíce (česnekový + na zakápnutí)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Ciabattu natrhejte na kousky a nasucho opečte na pánvi nebo v troubě. Brokolici a vejce dejte zvlášť do vroucí osolené vody a vařte: brokolici 3–5 minut, vejce 6–10 minut (po 6 minutách budou mít tekutý žloutek, po 10 budou natvrdo). Pak obojí zchlaďte ve studené vodě a vejce oloupejte.
2. Cibuli nakrájejte na klínky, česnek na plátky, chilli papričku na kolečka. V pánvi rozpalte olej a cibuli a česnek na něm zprudka orestujte. Vsypte je do mísy, přidejte brokolici, krutony i chilli, zakápněte česnekovým olejem a lehce promíchejte. Rozdělte salát na talíře, přidejte rozkrojená vejce a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Pokud v obchodech narazíte na stonkovou brokolici, nenechte si ji ujít. Je křehčí než klasická a skvěle se hodí do studených i teplých salátů. My ji zkombinovali s česnekem, chilli, polotekutým vejcem a byla to trefa.
Odborníci na výživu vzali vejce na milost a znovu je doporučují jako zdravou a potřebnou surovinu. Takže jezte vejce
Načítám komentáře...