Pánkův mistrovský bramborový salát
Seznam surovin
- brambory 2 kilogramy (typu A)
- mrkev 4 kusy
- cibule 1 kus
- cibule bílá 1 kus
- cibule červená 1 kus
- cibule šalotka 3 kusy
- cibulka lahůdková 2 kusy
- okurka nakládačka 5 kusů
- paprika kapie 1 kus
- vejce 4 kusy
- vejce 8 kusů (křepelčí)
- celer řapíkatý 3 kusy (stonky)
- jablka 2 kusy (různých odrůd)
- hrášek zelený 5 lžic
- majonéza 4 lžíce (např. od Vitany)
- hořčice plnotučná 2 lžíce
- sůl 1 špetka (podle chuti)
- pepř 1 špetka (podle chuti)
- med 1 špetka (podle chuti)
Postup přípravy
Brambory uvaříme den předem v solném roztoku (voda a sůl - 4:1). Je nutné, aby byly bez známek poškození, nepopraskané. Vychladlé je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev vaříme zvlášť v osolené vodě. Mrkev, všechny cibule a okurky nakrájíme na menší kostičky. Mražený zelený hrášek přidáme hned zpočátku, aby rozmrzl. Červenou kapii týden předem spaříme vařící vodou, stáhneme slupku a ve větších kusech vložíme do okurkového láku „natáhnout“ chuť. Křupavou ochucenou kapii pokrájíme na menší kostičky.
Řapíkatý celer důkladně očistíme od tuhých vláken a nakrájíme na velmi jemné kousky. Dvě různé odrůdy jablek oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostičky těsně před mícháním, aby nezhnědla. Slepičí a křepelčí vejce uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a překrojíme strunovým kráječem dvakrát do kříže, křepelčí rozkrájíme na čtvrtinky a použijeme na dozdobení porcí. Osolíme, opepříme, přidáme majonézu, tatarskou omáčku, hořčici, pár kapek medu a šetrně, ale důkladně promícháme.
Načítám komentáře...