Pikantní zelí s kyselými houbami
Seznam surovin
- zelí bílé 1/2 kusu (menší )
- houby nakládané 400 gramů (kyselé)
- cibule 1 kus (větší)
- paprička chilli červená 5 kusů (nakládané)
- olej 5 lžic
- cukr 1 lžíce
- ocet
- sůl
Postup přípravy
Zelí nakrájíme na jemné nudličky, vložíme do mísy, osolíme, promícháme a necháme stát asi 15 minut. Pak zelí rukou promačkáme, dobře promícháme a necháme ještě 10 minut stát (zelí zkřehne a pustí vodu).
Papričky a houby překrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme najemno a vše přidáme k zelí. Salát osolíme, osladíme, ochutíme octem (salát by měl být ostřejší), přidáme olej, dobře promícháme a necháme nejméně 2 hodiny odležet v chladu.
Pak salát podle potřeby ještě dochutíme a podáváme jako výborné pikantní a dietní jídlo. Kdo dietu nedrží, může k salátu přikusovat křupavé topinky.
Načítám komentáře...