Podzimní salát
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (vařené ve slupce)
- houby 300 gramů (čerstvé, pevné hříbky nebo lišky)
- cuketa 1/2 kusu
- rukola 100 gramů (římský nebo frisée)
- olej olivový 4 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- tymián 1 lžíce (lístky)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na dlouhé tenké hranolky a vložíme je do mísy. Houby očistíme a nakrájíme na větší kusy. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky, cuketu omyjeme a nakrájíme na plátky.
Ve větší hluboké pánvi rozpálíme polovinu oleje, zprudka na něm opečeme plátky cukety a přidáme je k bramborám v míse. Pánev vytřeme papírovou utěrkou, nalijeme do ní zbylý olej a zprudka na něm opečeme nakrájené houby. Přidáme česnek, tymián, citronovou šťávu, osolíme, promícháme a směs také přidáme do mísy s bramborami a cuketou. Salát opepříme, lehce přisolíme a opatrně promícháme.
Listy rukoly nebo salátu dobře propláchneme a podle velikosti překrájíme na menší kusy. Rozdělíme je do větších misek nebo talířů a přidáme bramborový salát.
Načítám komentáře...