Polníčkový salát s bramborami
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram
- salát polníček 1 kilogram
- olej olivový 6 lžic
- ocet Balsamico 3 lžíce
- hořčice 1 lžička
- pepř černý (mletý)
- sůl
- bylinky (podle chuti: pažitka, naťová cibulka, řeřicha, zelený koriandr)
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Polníček dobře opereme a odstředíme. Bylinky, které máme k dispozici nakrájíme nadrobno. Z oleje, octa, hořčice a koření umícháme zálivku.
Ingredience smícháme a zalijeme zálivkou a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Tip na výživnější variantu: můžeme přidat šunku nebo kvalitní slaninu, případně vejce.
Načítám komentáře...