PURPUROVÝ A RŮŽOVÝ SALÁT
Seznam surovin
- šrucha 50 gramů (50-100g)
- lístky červené řepy 50 gramů (50-100g)
- rajčátka cherry 100 gramů (100-200g)
- česnek 1 stroužek
- sůl 1/2 lžičky
- sezamová pasta Tahini 2 lžíce
- rostlinný olej 5 lžic
- ocet vinný 1 lžička (1-2 lžičky podle chuti)
- semínka sezamová 2 lžičky (pražená)
- květy (hrachoru širolistováho, topolovky růžové, slézu maurského,plamenky latnaté,mečíku na ozdobu )
Postup přípravy
1. Listy šruchy pečlivě omyjte a nakrájejte na kousky do misky. Listy červené řepy vyberte podle jejich „stáří“. Pokud máte čerstvé a mladé ze středu růžice, vezměte je celé, jsou-li trochu starší, odstraňte řapíky nebo je nakrájejte napříč na tenké nudličky. Řepu přihoďte do misky a přidejte rajčátka.
2. Česnek rozdrťte se solí, vmíchejte do sezamové pasty, přidejte olej, ocet a dobře promíchejte. Zeleninu přelijte zálivkou a lehce promíchejte. Posypejte sezamovými semínky a květy a ihned podávejte.
Načítám komentáře...