Rajčatový salát s cibulkou, kapary a olivami I
Seznam surovin
- rajčata 1 kilogram (zralá)
- cibulka jarní 3 kusy
- cibule červená 1 kus
- olivy černé 1 hrst (vypeckované)
- kapary 1 lžíce
- ančovičky 1 lžíce
- olej olivový 3 lžíce
- ocet vinný 3 lžíce (červený)
- bazalka 1 hrst
- sůl mořská
- pepř (čerstvě mletý)
Postup přípravy
1. Rajčata omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Jarní cibulku nakrájejte na tenké, šikmé proužky, červenou cibuli na jemná kolečka.
2. Smíchejte olej, ocet, sůl, pepř a kapary. Zeleninu dejte do mísy, přidejte olivy a ančovičky, přelijte dresinkem a důkladně promíchejte. Ozdobte bazalkou a podávejte.
Poznámka k receptu
Zeleninu na salát nakupte nejlépe na trhu nebo tam, kde mají víc druhů rajčat. Rozmanitost salátu svědčí. Podobně mu prospěje, když ho necháte před servírováním chvíli rozležet. Pokud máte větší listy bazalky, můžete je natrhat, ale až těsně před podáváním - jinak by zhnědly.
Načítám komentáře...