Rajčatový salát s polními lístky
Seznam surovin
- rajčata 4 kusy (zralá a šťavnatá)
- popenec 1 lžíce (nadrobno nasekaný)
- jitrocel 1 lžíce (nadrobno nasekané listy)
- ptačinec žabinec 1 hrst
- květy 1 hrst (sedmikrásky)
- hořčice francouzká 1 lžička
- olej olivový 4 lžíce
- ocet Balsamico 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Rajčata nakrájíme na kostičky. Popenec a jitrocel, které jsou trochu tuhé, nasekáme nadrobno a smícháme v míse s rajčaty.
Smícháme hořčici, olej, balzamikový ocet, zálivku osolíme, opepříme a nalijeme na salát.
Nakonec přidáme žabinec, který je křehký a v oleji snadno vadne, a salát ozdobíme sedmikráskami.
Poznámka k receptu
Do salátu můžete přidat na kostičky nakrájený sýr eidam či podobný tvrdý sýr, případně natvrdo uvařená a na osminky nakrájená vejce.
Načítám komentáře...