Rajčatový salát v okurce
Seznam surovin
- okurka salátová 2 kusy
- rajčátka cherry 300 gramů
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na dresink:
- jogurt bílý 200 gramů
- vejce 2 kusy (vařené natvrdo)
- cibulka jarní 1 gram
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (nasekaná)
- paprika pálivá 1 špetka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Okurky omyjeme, podélně rozřízneme a pomocí lžičky nebo půlkulaté melounové vykrajovačky z nich vydlabeme středy. Vydlabané kousky vložíme do misky, přidáme omytá a na čtvrtky nakrájená rajčátka, osolíme, opepříme, promícháme a salát naplníme zpět do
okurkových lodiček.
Vařená vejce oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme bílý jogurt, očištěnou a jemně nasekanou cibulku a promícháme. Dresink osolíme, vmícháme do něj nasekanou petrželku a dochutíme ho mletou paprikou.
Připraveným dresinkem přelijeme náplň v okurkových lodičkách a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
K salátu podávejte čerstvé křupavé pečivo nebo celozrnný chléb.
Načítám komentáře...