Ruský salát Vinigret
Seznam surovin
- mrkev 1 kus (větší)
- brambory 5 kusů (střední)
- řepa červená 1 kus (větší)
- cibule 1 kus (velká)
- olej 1 lžíce
- zelí kysané 2 lžíce
- okurka nakládačka 1 kus (kyselá)
- fazole 1 hrnek (nebo čerstvý hrášek)
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. Omytou a očištěnou mrkev, stejně jako brambory ve slupce, uvařte doměkka. Červenou řepu vařte samostatně (neloupejte ji, přišli byste o řadu cenných živin).
2. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, olej, osolte, opepřete a nechte vychladnout.
3. Uvařenou mrkev nakrájejte na kolečka, řepu oloupejte a nakrájejte na menší kostičky, přidejte pokrájené kysané zelí, nadrobno nakrájenou kyselou okurku, fazole, případně i hrášek.
4. Nakonec do všeho vmíchejte vychladlé ochucené brambory. Podle chuti salát ještě dosolte a opepřete.
Načítám komentáře...