Salát fatuš
Seznam surovin
Na salát:
- paprika červená 1 kus
- paprika žlutá 1 kus
- paprika zelená 1 kus
- okurka salátová 1 kus
- cibulka jarní 1 kus
- sýr měkký 80 gramů (Feta)
- máta 2 snítky (čerstvá)
Zálivka:
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- olej olivový 3 lžíce
- česnek 1 stroužek
- kmín římský 1/2 lžičky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Papriky a okurku očistěte a nakrájejte na kousky, přidejte nadrobno nakrájenou cibulku, bylinky a lehce promíchejte.
2. Do sklenice se šroubovacím uzávěrem dejte citronovou šťávu, olivový olej, římský kmín a utřený stroužek česneku. Osolte a opepřete, uzavřete sklenici a alespoň minutu protřepávejte. Zálivku vmíchejte do salátu, posypte rozdrobeným sýrem a hned podávejte.
Poznámka k receptu
Zeleninový salát má v sobě chuť dálek - spojení máty a římského kmínu mu dodává orientální nádech. Zeleninu můžete obměňovat podle chuti, vybírejte ale spíš sladší druhy, které budou ladit se sýrem a sladce pikantní mátou.
Načítám komentáře...