SALÁT FATUŠ I
Seznam surovin
- okurka salátová 1 kus
- rajčátka cherry 100 gramů
- cibule červená 1 kus
- chléb pita (k podávání)
Zálivka:
- olej olivový 5 lžic
- sumac 1 lžička
- oregano 1 lžička (sušené)
- česnek 1 stroužek
- šťáva citronová 1 lžíce
- ocet vinný (červený)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Okurku nakrájejte na kolečka, rajčata a cibuli na klínky a vsypte je do mísy. V zavařovací sklenici smíchejte olej, sumac, oregano, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, ocet, sůl, pepř a energicky protřepte, aby se suroviny spojily. Zálivku zlehka vmíchejte do salátu a podávejte s pitou – tu můžete přikusovat nebo natrhat a vmíchat do salátu, aby nasál zálivku a uvolněnou šťávu ze zeleniny
Poznámka k receptu
Orientální obdoba řeckého salátu získá šmrnc díky výrazné zálivce s česnekem a sumakem. Nezapomeňte na vhodné pečivo, bez něj je potěšení jen poloviční.
Načítám komentáře...