Salát á la Niçoise
Seznam surovin
- rajčata 2 kusy
- paprika 1 kus
- fazolky zelené 50 gramů
- brambory 1 kus (vařená ve slupce)
- olivy černé 30 gramů
- vejce 1 kus (vařené)
- tuňák ve vlastní šťávě 50 gramů (z konzervy)
- salát (směs listových salátů)
- česnek (na vytření)
- šťáva citronová 1 lžíce
- sůl
- olej olivový 2 lžíce
- bazalka (na ozdobení)
Postup přípravy
Fazolky omyjeme a v mírně osolené vodě povaříme tři minuty. Následně je zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na trojúhelníky. Rajčata omyjeme a
očistíme, vařená vejce oloupeme, obojí rozkrájíme na osminky.
Bramboru uvařenou ve slupce oloupeme a pokrájíme na kostky. Stroužek česneku rozpůlíme a vytřeme jím velkou salátovou mísu. Vložíme do ní natrhané saláty a všechny připravené přísady a
promícháme.
Tuňáka necháme okapat přes cedník a spolu s olivami jej rozložíme na salát. Citronovou šťávu smícháme s olejem, můžeme mírně osolit. Zálivkou salát pokapeme a ozdobíme jej bazalkou.
Načítám komentáře...