Salát mesclun
Seznam surovin
- salát 2 hrsti (směs listových salátů, min. 5 druhů)
- ocet vinný 1 lžíce
- olej olivový 3 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Podle nabídky můžete zvolit polníček, mladý špenát, salát dubolistý, červený salát Treviso, kadeřavý salát, rukolu a další druhy dle sezonní nabídky.
Listy opláchneme a nakrájíme (natrháme) na proužky, zalijeme zálivkou.
Zálivka: Sůl a pepř rozmícháme v octě a pak teprve přidáme olej. Dobře rozkvedláme a nalijeme na salát. Některé listy jsou trochu hořké, olivovým olejem by se nemělo šetřit.
Poznámka k receptu
Slovo "mesclun" je mezinárodním kulinářským pojmem znamenajícím mix baby salátů.
Načítám komentáře...