Salát mimosa
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- ocet vinný 1 lžíce
- chřest 500 gramů (zelený)
- pancetta 160 gramů (nebo slanina)
Dresink:
- ocet sherry 2 lžíce
- olej olivový 125 mililitrů
- med 1 lžíce
- cibule šalotka 1 kus (malá)
- pažitka 1 lžíce (čerstvá)
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. Chřest očistěte a vhoďte do vroucí osolené vody. Krátce povařte – postačí 1 až 2 minuty, podle tloušťky chřestu – a ihned zchlaďte v ledové vodě, abyste zastavili zbytkový var. Slaninu nakrájejte a na pánvi nasucho opečte.
2. V širším hrnci přiveďte k varu vodu a přilijte ocet. Do naběračky nebo malé misky vyklepněte jedno vejce, lžící zamíchejte vodu v hrnci, aby se v ní vytvořil vír, a vejce do ní opatrně vlijte. Vařte 4 minuty, pak je vylovte a ihned zchlaďte v ledové vodě. Stejným způsobem připravte zbylá vejce.
3. Nakonec udělejte zálivku: všechny suroviny šlehejte, dokud nezískáte hladkou emulzi. Chřest rozdělte na talíře, přidejte slaninu, ztracené vejce a přelijte dresinkem.
Načítám komentáře...