Salát plný jara
Seznam surovin
- vejce 5 kusů
- zelí 1/2 kusu (hlávky)
- okurky 1 kus
- ředkvičky 2 svazky
- cibulka jarní 2 kusy
- olej olivový 100 mililitrů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte a opatrně oloupejte.
2. Zeleninu omyjte a očistěte.
3. Zelí nasekejte najemno, přidejte na kolečka nakrájenou neoloupanou okurku, na měsíčky pokrájené ředkvičky a nasekanou cibulku (bílé části nakrájejte hodně najemno a použijte na ozdobu).
4. Zakápněte olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem a vše v míse promíchejte.
5. Rozdělte porce do misek či na talíře, přidejte nakrájená uvařená vajíčka a ozdobte nakrájenou bílou částí jarní cibulky.
Poznámka k receptu
Salát je výborný také promíchaný s bílým jogurtem.
Načítám komentáře...