Salát s červenou řepou, modrým sýrem a jablky
Seznam surovin
- špenát baby 2 hrsti
- listy řepy 2 hrsti
- řepa červená 2 kusy (předvařené)
- jablko 2 kusy (zelená)
- niva 200 gramů
- ořechy vlašské 1 hrst
- voda 50 mililitrů
- olej olivový 100 mililitrů
- hořčice dijonská 2 lžičky
- ocet vinný 1 lžíce (bílý)
- šťáva citronová (z poloviny citronu)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
1. Proprané salátové listy smíchejte s nakrájenými jablky a řepou.
2. Na dresink promíchejte vodu, olej, hořčici, ocet a citronovou šťávu. Vše osolte
a opepřete.
3. Salátovou směs přelijte dresinkem a zasypte rozdrobeným sýrem a ořechy.
Poznámka k receptu
Jakou zvolit nivu? Se sýrem s ušlechtilou plísní NIVA extra z Mlékárny Otinoves s.r.o. nebo s Jihočeskou Nivou od Madety chybu neuděláte. Obě mají značku Klasa.
Načítám komentáře...