Salát s kadeřávkem
Seznam surovin
- kapusta 2 hrsti (kadeřavá (kadeřávek))
- špenát 2 hrsti (čerstvý)
- avokádo 2 kusy
- rajčátka cherry 200 gramů
- olej olivový 6 lžic
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- česnek 2 stroužky
- hořčice dijonská 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Připravte dresink: Do zavařovací sklenice prolisujte česnek, přidejte hořčici, citronovou šťávu, sůl, pepř, olej a energicky protřepte, aby se všechny suroviny spojily.
2. Avokádo vyjměte ze slupky, nakrájejte na kousky, cherry rajčata na klínky a obě suroviny dejte do mísy. Přidejte špenát, kadeřávek a lehce promíchejte. Salát zalijte dresinkem, promíchejte a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Jednoduchý salát vyniká zajímavou kombinací chutí a struktur, o kterou se postará jemné avokádo, šťavnatá sladká rajčata, pikantní kadeřávek a výrazný špenát.
Načítám komentáře...