Salát s kefírovou zálivkou
Seznam surovin
- salát hlávkový 1 kus
- kedlubna 1 kus
- paprika žlutá 1 kus
- mléko kefírové 2 decilitry
- olej olivový 0,4 decilitru
- petržel hladkolistá 2 lžíce
- kopr 1 lžíce (nakrájený)
- pažitka 1 lžíce (nakrájená)
- cibulka jarní 1 kus
- česnek 1 stroužek
- pepř černý (čerstvě mletý, pro děti vynecháme)
- sůl
Postup přípravy
Kedlubnu oloupeme, překrojíme na půlky a ty ještě nakrájíme na plátky. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na dlouhé nudličky.
Listy salátu omyjeme, necháme odkapat a velké listy podle potřeby překrájíme.
V misce smícháme kefír s očištěnou a nadrobno nakrájenou cibulkou, nakrájenou petrželkou, koprem a pažitkou, česnekem utřeným se solí a drceným pepřem.
Kedlubny, papriku a listy salátu opatrně promícháme v míse s olivovým olejem. Salát rozdělíme na talíře a každou porci přelijeme kefírovou zálivkou.
Načítám komentáře...