Salát s panenkou, avokádem a rajčaty
Seznam surovin
- salát little gem 3 kusy
- vepřové maso 2 kusy (panenka)
- rajčátka cherry 200 gramů
- cibule červená 1 kus
- avokádo 1 kus
- klíčky 1 hrst (česnekové)
- šťáva citronová 1 lžíce
- olej olivový 2 lžíce (+ na zakápnutí)
Postup přípravy
1. V misce smíchejte suroviny na marinádu: hořčici, med a olej. prolisujte česnek a podle chuti osolte a opepřete. Panenky očistěte, naložte do marinády a nechte marinovat alespoň 1 hodinu, ale klidně i přes noc. Pak v pánvi rozpalte olej a panenky zprudka ze všech stran opečte. Nakonec je nechte dopéct v troubě předehřáté na 200 ° C. Mělo by jim stačit 6–8 minut, podle velikosti.
2. Salát natrhejte, rajčata nakrájejte na poloviny nebo čtvrtiny, cibuli na slabé klínky. avokádo nakrájejte na silnější klínky a zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. panenky nakrájejte na silnější plátky a rozložte je doprostřed talíře. Kolem naskládejte salát, rajčata, avokádo, klíčky a vše zakápněte olejem. neste na stůl, ať si každý z talíře nabere přesně to, nač má chuť.
Načítám komentáře...