Salát s pečenou dýní a bílými fazolkami
Seznam surovin
- bílé fazole v konzervě 200 gramů
- dýně hokkaido 500 gramů (nakrájená na kostky)
- mrkev 2 kusy
- petržel kořenová 1 kus
- cuketa 1 kus
- česnek 1 stroužek
- špenát 1 hrst
- petržel hladkolistá 1 hrst
- olej olivový
- ocet Balsamico
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
1. Na kostky nakrájenou dýni dejte péct na 30 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů.
2. Na pánvičce mezitím orestujte na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a cuketu.
3. Dle chuti smíchejte olivový olej, ocet balsamico a prolisujte do něj stroužek česneku, osolte
a opepřete.
4. Do propláchnutých špenátových listů přidejte dýni, orestovanou zeleninu, bílé fazole a vše zalijte dresinkem. 5. 5. Zasypte čerstvou petrželovou natí.
Poznámka k receptu
Kam pro dýni hokkaido? Do Japonska nemusíte, pro dobře rostlý kus stačí zajet do AGRO Jesenice u Prahy a. s.
Načítám komentáře...