Salát z avokáda

Seznam surovin

Salát:

Zálivka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu rozehřejte na 180 °C. Na pánvi nechte zpěnit máslo, přisypte do něj šunku nakrá- jenou na kostičky a lehce je po všech stranách opečte. Pak šunku přendejte na papírový ubrousek, který z ní odsaje tuk.

2. ZÁLIVKA: V míse na salát metličkou prošlehejte 1 lžíci citronové šťávy, olej, čerstvě mletý pepř a sůl.

3. Avokádo rozpulte, odstraňte z něj pecku, lží- cí vyberte dužinu, nakrájejte ji na podélné dílky a v míse je opatrně promíchejte se zálivkou. Díky citronové šťávě dužina avokáda nezhnědne.

4. Tortilly nakrájejte na dílky, rozložte je na pečicí papír, lehce potřete vodou a pečte asi 10 minut v troubě, až budou pěkně křupavé.

5. Mezitím nakrájejte okurku po délce na jemné plátky – dobře to jde škrabkou na zeleninu. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké dílky. Z celerových řapíků stáhněte ostrým noží- kem tuhá vlákna, která jsou na vnější straně, a nakrájejte je na větší kousky. Zeleninu dejte do mísy a přisypte k ní nakrájené olivy.

6. Promíchejte se šunkou a zálivkou a podávejte s rozpečenými tortillami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...