Salát z avokáda
Seznam surovin
Salát:
- máslo 1 lžíce
- šunka 200 gramů (dušená)
- avokádo 1,5 kusu
- tortilla 4 kusy
- okurky 1 kus
- cibule červená 1 kus
- celer řapíkatý 1 kus
- olivy černé 70 gramů (nakrájené na kolečka)
Zálivka:
- citron 1 kus
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Troubu rozehřejte na 180 °C. Na pánvi nechte zpěnit máslo, přisypte do něj šunku nakrá- jenou na kostičky a lehce je po všech stranách opečte. Pak šunku přendejte na papírový ubrousek, který z ní odsaje tuk.
2. ZÁLIVKA: V míse na salát metličkou prošlehejte 1 lžíci citronové šťávy, olej, čerstvě mletý pepř a sůl.
3. Avokádo rozpulte, odstraňte z něj pecku, lží- cí vyberte dužinu, nakrájejte ji na podélné dílky a v míse je opatrně promíchejte se zálivkou. Díky citronové šťávě dužina avokáda nezhnědne.
4. Tortilly nakrájejte na dílky, rozložte je na pečicí papír, lehce potřete vodou a pečte asi 10 minut v troubě, až budou pěkně křupavé.
5. Mezitím nakrájejte okurku po délce na jemné plátky – dobře to jde škrabkou na zeleninu. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké dílky. Z celerových řapíků stáhněte ostrým noží- kem tuhá vlákna, která jsou na vnější straně, a nakrájejte je na větší kousky. Zeleninu dejte do mísy a přisypte k ní nakrájené olivy.
6. Promíchejte se šunkou a zálivkou a podávejte s rozpečenými tortillami.
Načítám komentáře...