Salát z čerstvého špenátu
Seznam surovin
- špenát 500 gramů (čerstvý )
- žampiony 3 kusy
- sýr Parmezán (podle chuti)
- uzené maso 150 gramů (vepřový bok)
- ocet Balsamico
- sůl
Postup přípravy
Čerstvý špenát několikrát důkladně omyjeme a natrháme na menší kusy. Uzený bok nakrájíme na
nudličky a osmažíme dozlatova, vyškvařený olej nepoužijeme.
Omyté žampiony a parmezán nastrouháme na tenké plátky. Špenát, uzený bok, žampiony a parmezán
vložíme do větší mísy, zalijeme kvalitním olivovým olejem, zakápneme balsamikovým octem, osolíme a vše opatrně promícháme.
Podáváme s bílým chlebem.
Poznámka k receptu
Levnější parmezán, už nastrouhaný, prodávaný v sáčku do tohoto receptu nepatří, kupte kus čerstvého v celku. Chuťově vám totiž vyšší cenu bohatě vynahradí. Na tenké plátky ho nakrouhejte speciálním krouhačem na sýr, který je běžně k mání v různých domácích potřebách.
Načítám komentáře...