Salát z červené čekanky
Seznam surovin
- čekanka 4 kusy (červené čekankové puky)
- šťáva citronová
- sýr polotvrdý 200 gramů (Madeland)
- pomeranče 2 kusy (menší)
- smetana zakysaná 100 mililitrů
- mandle 1 hrst (opražené)
- bageta (k podávání)
- máslo (slané)
- sůl
Postup přípravy
1. Čekanku rozeberte na lístky a v míse je zakapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly.
2. Přidejte k nim sýr nakrájený na kostičky a oloupané pomeranče nakrájené na kolečka a zalijte je osolenou zakysanou smetanou.
3. Nakonec posypte opraženými nasekanými mandlemi.
4. Podávejte s bagetkami překrojenými na poloviny, nasucho opečenými a pak potřenými slaným máslem
Načítám komentáře...