Salát z citronových brambor a máslových fazolí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambůrky vložíme do hrnce s vodou, mírně osolíme a uvedeme k varu. Až dosáhnou varu, zmírníme teplotu a necháme vařit, dokud nezměknou natolik, že půjde do středu největšího z nich snadno zajet nožem. Mělo by to trvat 10–15 minut.

2. Uvařené brambory slijeme a přendáme je do mísy k fazolím spolu s citronovou kůrou, šťávou, solí a pepřem a vše zakápneme olivovým olejem. Promícháme, odložíme stranou a necháme vychladnout.

3. Listy salátu a rajčata dáme do velké salátové mísy, navrch poházíme brambory s máslovými fazolemi. Pokapeme olivovým olejem a před podáváním posypeme lístky bazalky.

Poznámka k receptu

Tento jednoduchý salát se skvěle hodí jako lehký oběd. Kombinace citronových brambor, měkoučkých máslových fazolí a štiplavé rukoly je úžasná, obzvlášť když ji dotvářejí šťavnatá rajčata. Ráda si tento salát dávám k avokádům s pečenými rajčaty a se sezamem, ale hodí se jako příloha víceméně k čemukoli nebo i jako samostatné jídlo, když ho doplníte kopečkem hummusu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...