Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou
Seznam surovin
- řepa červená 300 gramů (předvařená, loupaná)
- koření grilovací 2 lžičky (Gurmánské italské koření Vitana )
- sýr kozí 180 gramů (ideálně čerstvý)
- jablka 1 kus
- rukola 30 gramů
- olej olivový 20 mililitrů
- ocet Balsamico 25 mililitrů
- pepř barevný
- sůl
Postup přípravy
Připravíme si marinádu smícháním olivového oleje a balzamikového octu, do které vložíme červenou řepu nakrájenou na klínky a necháme minimálně 2 hodiny uležet.
Řepu potom grilujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, přidáme kořenicí směs a naaranžujeme na talíř spolu s kozím sýrem, jablky nakrájenými na tenké nudličky a rukolou. Na závěr pokapeme olivovým olejem.
Načítám komentáře...