Salát z jarní zeleniny s třenou nivou
Seznam surovin
- mrkev karotka 100 gramů
- hrášek cukrový 100 gramů
- brambory 200 gramů (nové)
- ředkvičky 5 kusů
- kedlubna 1 kus (menší)
- cibulka jarní 1 kus
- okurka salátová 1/2 kusu
- olej olivový 1 lžíce
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
- sýr s modrou plísní 100 gramů (Niva nebo Rokfór)
- máslo pomazánkové 3 lžíce (bez příchuti)
- smetana 5 lžic
- pažitka 1 hrst (nebo zelená petrželka)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Zeleninu omyjte a osušte. Brambory oškrábejte, nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě doměkka. Mrkev, kedluben a okurku oloupejte a nakrájejte na tenké lístky. Ředkvičky a cibulku nakrájejte na kolečka.
Hrášek vyloupejte a smíchejte s ostatní zeleninou. Přimíchejte uvařené a trochu vychladlé brambory, salát zakápněte citronovou šťávou, osolte, polijte olejem, promíchejte a rozdělte do misek.
Najemno nastrouhanou nivu utřete s pomazánkovým máslem, rozřeďte smetanou a podle chuti osolte a opepřete. Každou porci přelijte omáčkou a ozdobte pažitkou nebo zelenou petrželkou.
Poznámka k receptu
Podávejte s opečeným bílým pečivem.
Načítám komentáře...