Salát z kysaného zelí s brusinkami nebo klikvou
Seznam surovin
- zelí kysané 400 gramů
- jablka 2 kusy (velká zelená)
- olej slunečnicový
- brusinky (namočené nebo klikva)
Postup přípravy
1. Zelí nechte trochu okapat a případně ho překrájejte. Jablka opláchněte, vykrojte z nich jádřinec a nakrájejte je na plátky.
2. V míse je opatrně promíchejte se zelím a trochou oleje (nebo můžete vytvořit vrstvy podobné těm na obrázku). Salát podávejte posypaný namočenými brusinkami či klikvou.
Poznámka k receptu
Osvěžující a vlastně velmi elegantní salát (s mnoha zdravotními benefity) využívá skvělé domácí plodiny z pole, sadu i lesa.
Víte, že... Klikva bahenní (Vaccinium oxycoccos L.) je rostlina z čeledi vřesovcovitých a jejím plodem je bobule podobná brusince, která se stejným způsobem zpracovává a používá. Klikva roste v kyselých půdách v mírném pásu severní polokoule.
Načítám komentáře...