Salát z lilků a rajčat
Seznam surovin
- lilek 1 kus (střední)
- olej olivový 4 lžíce
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky (prolisovaný)
- rajčata 2 kusy (pokrájená, včetně dužiny)
- petrželka velkolistá 2 lžíce (pokrájená najemno)
- máta 1 lžíce (nakrájená)
- šťáva citronová 2 lžíce
- kmín 1 lžička (mletý)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Lilky podélně rozpůlíme a nakrájíme na kostky. Hlubokou pánev rozehřejeme na vysokou teplotu, dáme do ní olej a zahřejeme ho. Přidáme lilky a opékáme je asi 5 minut, dokud nezezlátnou. Potom zmírníme teplotu, přidáme cibuli a směs opékáme několik minut. Poté vmícháme česnek, pánev přiklopíme a zahříváme za občasného zamíchání 10 - 12 minut.
Směs dáme do mísy a necháme 20 minut chladnout. Nakonec vmícháme rajčata, petrželku a mátu, citronovou šťávu, kmín, sůl a pepř.
Načítám komentáře...