Salát z marinované červené řepy s čekankovými puky a gratinovaným kozím sýrem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Celou červenou řepu dejte neoloupanou na pekáček. Hodně ji posypte hrubozrnnou solí a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 45 minut (do poloměkka).

2. Upečenou řepu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Jednotlivé plátky vyřízněte kulatou formičkou na cukroví, aby byla řepa krásně úhledná. Odřezky řepy snězte.

3. FRANCOUZSKÝ DRESINK: Smíchejte hoř- čici, med, balzamikový ocet a olivový olej. Dochuťte solí, pepřem a troškou tymiánu. Tyčovým mixérem vyšlehejte do pěny.

4. Plátky řepy vyskládejte na talíř, přelijte je francouzským dresinkem a nechte alespoň 10 minut marinovat. Část dresinku ještě uchovejte.

5. Mezitím rozehřejte pánev a nasucho na ní opražte piniové oříšky. Stačí 10 minut, dokud nezezlátnou. (Nepražené pinie nemají tak výraznou chuť, jako když se lehce opečou.)

6. Čekanky omyjte, spodní dřevnaté části odřízněte a jednoduše oddělte jednotlivé listy čekankových puků. Dejte je do misky a smíchejte s bazalkou a salátem frisée. Lehce ochuťte francouzským dresinkem.

7. Předehřejte troubu na 230 °C.

8. Kozí sýr nakrájejte na 8 stejných kousků a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Dejte do vyhřáté trouby asi na 12 minut a nechte zapéct dozlatova. Zapečené plátky sýra vyjměte z trouby a servírujte je spolu se salátem z marinované červené řepy

9. Do středu talíře vyskládejte těsně vedle sebe plátky červené řepy. Na ně položte čekanky smíchané se salátem a bazalkou.

10. Kolem dokola vyskládejte gratinovaný kozí sýr a dozdobte lístky bazalky a červené řeřichy. Na závěr posypte piniovými oříšky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...