Salát z nových brambor
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram (nové, malé)
- slanina anglická 100 gramů (plátky)
- salát římský 1/2 kusu
- avokádo 1 kus
- cibule červená 1 kus
- šťáva rajčatová 6 lžic
- olej olivový 6 lžic
- šťáva citronová 2 lžíce
- pepř černý (čerstvě drcený)
- sůl
Postup přípravy
Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Scedíme je a necháme odkapat. Slaninu nakrájíme na proužky, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 140 °C a upečeme dokřupava.
Avokádo rozkrojíme na poloviny, odstraníme pecku, dužninu lžící vyloupneme a nakrájíme ji na kostky. Cibuli oloupeme, z poloviny nakrájíme kolečka a zbytek nakrájíme na jemné kostičky. Listy salátu dokonale omyjeme.
V misce smícháme 2 lžíce oleje s rajčatovou a citronovou šťávou a zálivku osolíme a opepříme. Uvařené brambory překrájíme a nasypeme do mísy. Přidáme zbylý olej, jemně nakrájenou cibuli a avokádo, osolíme a promícháme. Na talíře rozdělíme listy salátu, přidáme brambory s avokádem, opečenou slaninu a kolečka cibule a každou porci pokapeme připravenou zálivkou.
Načítám komentáře...