Salát z okurek a červené cibule v nálevu se spoustou kopru
Seznam surovin
- okurka salátová 1 kus
- cibule červená 1/2 kusu
- ocet vinný (bílý)
- sůl mořská 2 špetky
- kopr
- olej olivový (panenský)
Postup přípravy
Podélně kolem dokola narýhujte vidličkou okurku a pak ji nakrájejte na šikmé plátky o síle 1cm a dejte je do mísy. Navrch nastrouhejte na hrubém struhadle půlku oloupané červené cibule, párkrát pořádně kápněte bílý vinný ocet a přidejte slušnou špetku či dvě mořské soli. Otrhejte a nasekejte lístky z velmi malého svazečku čerstvého kopru a salát jimi posypte. Pokud to jde, nechte asi 30 minut v chladu marinovat, než salát podáte zakápnutý řepkovým extra panenským olivovým olejem, který zintenzivní chuť marinované zeleniny.
Poznámka k receptu
Superrychlý
Načítám komentáře...