Salát z radicchia s hruškami
Seznam surovin
- salát radicchio 1 kus
- fenykl 1 kus
- hrušky 2 kusy
Na dresink:
- sůl
- cukr 1 lžička
- anýz 1 lžička (mletý)
- pepř černý 1/3 lžičky (drcený )
- olej olivový 1/2 hrnku
- šťáva pomerančová 1/3 hrnku
Postup přípravy
V míse smícháme všechny suroviny na dresink a necháme je stát. Hrušky oloupeme a zbavíme jadřinců, dužninu nakrájíme na nudličky velké asi jako zápalky.
Z fenyklu odkrojíme všechny zaschlé části a zelené konce stonků. Bulvu rozkrojíme podélně na čtvrtiny, pokud je košťál tvrdý, vyřízneme ho, a čtvrtky nakrájíme podélně na tenké nudličky. Když je košťál měkký, nakrájíme jej také na nudličky.
Radicchio zbavíme nejedlých částí a pokrájíme na silnější nudle. V míse opatrně promícháme fenykl s hruškami a radicchiem, salát rozdělíme do misek či talířů a přelijeme dresinkem.
Načítám komentáře...