Salát z restované čekanky
Seznam surovin
- čekanka 1 kus (malá červená)
- čekanka 1 kus (malá bílá)
- čekanka 1 kus (Radicchio)
- salát frisée 200 gramů (nebo lollo)
- cibule šalotka 1 kus
- česnek 1 stroužek
- rozinky 1 hrst
- ořechy pekanové 1 hrst
- olej olivový (na zakápnutí)
- sůl
- pepř
- sýr Parmezán (na ozdobu)
Postup přípravy
1. Bílou a červenou čekanku nakrájejte na proužky (můžete odstranit části se silným vnitřním řapíkem), šalotku nakrájejte nadrobno, česnek na plátky. Radicchio a frisée nakrájejte nebo natrhejte a odložte stranou.
2. V pánvi rozpalte asi 1 lžíci oleje a orestujte na něm šalotku a česnek. Pak přidejte červenou a bílou čekanku a krátce opečte (ta červená pravděpodobně zhnědne, ale to vůbec nevadí). Obsah pánve vsypte do mísy, přidejte radicchio a frisée, rozinky a nasekané pekany, osolte a opepřete, zakápněte olejem a promíchejte. Podávejte ozdobené parmezánem.
Poznámka k receptu
Na salát vybírejte co nejmenší puky, velké čekanky bývají dost hořké. Pokud je pro vás výrazná chuť salátu až příliš, zjemněte ji plísňovým sýrem nebo sladkým ovocem - třeba jablkem nebo hruškou.
Načítám komentáře...