Salát ze strouhaného jablka a červené řepy
Seznam surovin
- řepa červená 2 kusy (velká)
- ocet jablečný (několik lžic)
- olej olivový (extrapanenský nebo řepkový)
- sůl mořská
- pepř (mletý)
- pažitka
- jablka 1 kus (velké červené)
Postup přípravy
Omyjte 2 velké červené řepy a 1 pěkné červené pevnější jablko. Pak na hrubší straně struhadla nastrouhejte jedno po druhém na velký talíř. Zakapejte několika lžícemi jablečného octa a stejným množstvím řepkového/extra panenského olivového oleje. Poprašte mořskou solí a mletým pepřem, pak posypte nasekanou pažitkou nebo květy pažitky a případně malými lístky z řepného chrástu, pokud je máte. Těsně před podáváním promíchejte a případně upravte okořenění.
Poznámka k receptu
Superrychlý
Načítám komentáře...