Salát ze zelených bobů a slaniny s mátou a citronovou šťávou
Seznam surovin
- slanina anglická 4 plátky (nebo uzený bůček)
- fazolové lusky 4 hrsti (zelené boby fava)
- sůl mořská 1 špetka
- pepř
- máta
- olej olivový (extrapanenský)
- šťáva citronová
Postup přípravy
Osmažte 4 plátky kvalitní prorostlé anglické slaniny nebo uzeného bůčku dokřupava a pak nechte vychladnout. Do mísy dejte 4 hrsti mladých zelených bobů fava (pokud na vás nezbudou ty úplně čerstvé, vyloupejte je z lusků a vymáčkněte i z tenkých vnitřních slupek). Přidejte malinkou špetku mořské soli a mletého pepře, pak navrch kuchyňskými nůžkami nastříhejte plátky slaniny, posypte to lístky máty a jednou dvakrát zastříkněte řepkovým/ extra panenským olivovým olejem a citronovou šťávou. Ochutnejte, případně upravte ochucení a podávejte.
Poznámka k receptu
Superrychlý
Načítám komentáře...