Slavnostní bramborový salát
Seznam surovin
- brambory 1,5 kilogramu
- šunka drůbeží 200 gramů (vcelku)
- sýr polotvrdý 200 gramů (Eidam)
- kukuřice sterilovaná 200 gramů
- jogurt bílý 150 gramů
- majonéza 150 gramů
- vejce 3 kusy (vařené)
- mrkev 3 kusy (vařená)
- okurky 4 kusy (sterilované, sladkokyselé)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Na salát jsou nejlepší pevné lojovité brambory označené jako varný typ A. Mezi nejoblíbenější odrůdy patří Keřkovské rohlíčky, Dali, Lenka nebo Nicola. Měly by být přibližně stejně velké, aby se menší
kousky nerozvařily.
Dobře omyté a vydrhnuté brambory uvaříme ve slupce doměkka, po vychladnutí je oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Eidam a oloupaná vařená vejce nastrouháme na hrubém struhadle, šunku, vařenou mrkev a kyselé okurky nakrájíme na kostičky.
Všechno promícháme s nakrájenými brambory, přidáme odkapanou sterilovanou kukuřici, salát osolíme, opepříme, vmícháme do něj majonézu smíchanou s jogurtem a znovu promícháme. Salát je nejlepší až druhý den, kdy je dobře odleželý.
Poznámka k receptu
Pomocí větší naběračky vypláchnuté studenou vodou vytvoříte na talířích ze salátu úhledné hromádky, které ještě můžete ozdobit barevnou zeleninou a poprášit pepřem.
Načítám komentáře...