Špenátový salát s hráškem
Seznam surovin
- slanina 200 gramů (plátky, nebo parmská šunka)
- olej olivový 1 lžíce
- česnek 4 stroužky
- hrášek 300 gramů (mražený sladký)
- špenát 200 gramů (čerstvý listový)
- šťáva pomerančová (z 1/2 pomeranče)
- hráškové výhonky 1 hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Slaninu natrhejte na menší kousky a osmažte je na oleji společně s najemno rozdrceným česnekem.
2. Hrášek krátce (pouze 2 minuty) povařte a sceďte. Do ještě teplého hrášku vhoďte omyté špenátové lístky, aby zavadly, a promíchejte je se solí, slaninou s pepřem a česnekem.
3. Nakonec salát zalijte pomerančovou šťávou a posypte výhonky hrášku.
Poznámka k receptu
Šťavnaté a křupavé kuličky hrášku si zahrají v tomto sytém salátu, který může být nejen přílohou, ale také lehkou večeří, prim.
Načítám komentáře...