Špenátový salát s medem
Seznam surovin
Na salát:
- špenát baby 500 gramů (lístky)
- grapefruit 1 kus
- sýr 150 gramů (plísňový rozdrobený)
- semínka slunečnicová 3 lžíce
Zálivka:
- hořčice hrubozrnná 2 lžíce
- med 3 lžíce
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- olej olivový 5 lžic
- ocet Balsamico 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Špenát dobře propláchněte a ponechte ho trochu vlhký, voda se pak lépe spojí se zálivkou. Přidejte k němu grapefruit, sýr, nasucho opražená slunečnicová semínka a zálivku promíchanou z uvedených surovin a salát lehce promíchejte.
2. Podávejte ho s opečenými toasty. Je výtečný také jako lehká a zdravá příloha, a to nejen ke grilovaným masům.
Poznámka k receptu
Báječná jarní kombinace plná chutí, ale i vitaminů se může stát také lehkým obědem. Poslouží však i jako příloha. Až znovu oprášíte gril, pochutnáte si na něm spolu s grilovaným masíčkem...
Načítám komentáře...