Středomořský salát
Seznam surovin
- bulgur 200 gramů
- fazolové lusky 150 gramů (čerstvé)
- citron 1/2 kusu
- olej olivový 4 lžíce
- česnek 1 stroužek
- rajčata 350 gramů
- okurky 1 kus
- paprika zelená 1 kus
- cibule 4 kusy
- tuňák 1 konzerva
- olivy 100 gramů
- bazalka 10 listů
- sůl
Postup přípravy
1. Bulgur připravte podle návodu na obalu. Fazolky vložte do rendlíku s vroucí vodou a pomalu je vařte 8 minut. Aby zůstaly pěkně zelené, ihned po uvaření je prolijte studenou vodou. V misce prošlehejte citronovou šťávu s olejem a solí.
2. Mísu na salát vytřete rozpůleným stroužkem česneku – jen pro lehkou vůni. Do mísy nasypte nabobtnalý bulgur, rajčata nakrájená na čtvrtiny, oloupanou okurku nakrájenou na jemná kolečka, papriku a cibulky nakrájené na jemné nudličky, fazolové lusky nakrájené na kousky, rozdělené maso tuňáka a olivy.
3. Osolte, promíchejte s citronovou zálivkou a ozdobte lístky bazalky
Poznámka k receptu
Můžete přidat i vejce natvrdo nakrájené na kolečka. Místo tuňáka použijte pro změnu marinované fi lety ze sardinek nebo ančoviček.
Načítám komentáře...