Středomořský salát

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Bulgur připravte podle návodu na obalu. Fazolky vložte do rendlíku s vroucí vodou a pomalu je vařte 8 minut. Aby zůstaly pěkně zelené, ihned po uvaření je prolijte studenou vodou. V misce prošlehejte citronovou šťávu s olejem a solí.

2. Mísu na salát vytřete rozpůleným stroužkem česneku – jen pro lehkou vůni. Do mísy nasypte nabobtnalý bulgur, rajčata nakrájená na čtvrtiny, oloupanou okurku nakrájenou na jemná kolečka, papriku a cibulky nakrájené na jemné nudličky, fazolové lusky nakrájené na kousky, rozdělené maso tuňáka a olivy.

3. Osolte, promíchejte s citronovou zálivkou a ozdobte lístky bazalky

Poznámka k receptu

Můžete přidat i vejce natvrdo nakrájené na kolečka. Místo tuňáka použijte pro změnu marinované fi lety ze sardinek nebo ančoviček.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...