Teplý kapustový salát s hruškou a granátovým jablkem
Seznam surovin
- salát kadeřavý 4 hrsti
- kapusta růžičková 24 kusů
- hrušky 2 kusy
- cibule šalotka 1 kus
- slanina anglická 100 gramů
- granátové jablko 1 kus
- olej olivový (na zakápnutí)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Růžičkovou kapustu očistěte, některé kousky můžete i přepůlit. Šalotku nakrájejte nadrobno, hrušku a slaninu na kostičky. Kadeřávek operte, granátové jablko rozpulte a vyjměte z něj zrnka.
2. V pánvi nasucho orestujte slaninu. Na tuku, který pustila (případně přidejte trochu oleje), opečte kapustičky tak, aby změkly, ale nezačaly se rozpadat. Bude to trvat asi 10 minut. Pak opečte šalotku a zlehka i hrušku, té stačí, když se prohřeje.
3. V míse smíchejte kadeřávek, růžičkovou kapustu, hrušku se šalotkou i slaninu, přidejte granátové jablko, zakápněte olivovým olejem a promíchejte. Ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Na čerstvou, křupavou zeleninu si budeme muset ještě chvilku počkat, dobrý salát ale vykouzlíte i ze surovin, které jsou k dispozici celou zimu. Kadeřávek a růžičková kapusta vytvoří skvělý základ, hruška a granátové jablko se postarají o šťavnatou chuť.
Načítám komentáře...