Teplý kapustový salát s hruškou a granátovým jablkem

Postup přípravy

1. Růžičkovou kapustu očistěte, některé kousky můžete i přepůlit. Šalotku nakrájejte nadrobno, hrušku a slaninu na kostičky. Kadeřávek operte, granátové jablko rozpulte a vyjměte z něj zrnka.

2. V pánvi nasucho orestujte slaninu. Na tuku, který pustila (případně přidejte trochu oleje), opečte kapustičky tak, aby změkly, ale nezačaly se rozpadat. Bude to trvat asi 10 minut. Pak opečte šalotku a zlehka i hrušku, té stačí, když se prohřeje.

3. V míse smíchejte kadeřávek, růžičkovou kapustu, hrušku se šalotkou i slaninu, přidejte granátové jablko, zakápněte olivovým olejem a promíchejte. Ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Na čerstvou, křupavou zeleninu si budeme muset ještě chvilku počkat, dobrý salát ale vykouzlíte i ze surovin, které jsou k dispozici celou zimu. Kadeřávek a růžičková kapusta vytvoří skvělý základ, hruška a granátové jablko se postarají o šťavnatou chuť.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...