Teplý mrkvový salát s cizrnou
Seznam surovin
- mrkev 250 gramů
- cizrna 250 gramů (konzervovaná)
- paprika červená 1/4 kusu
- zázvor 30 gramů (čerstvý)
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- rukola 1 hrst
- petrželka velkolistá 2 lžíce (2-3 lžíce nasekané)
- sůl
- pepř
- olej 4 lžíce
- semínka dýňová
Postup přípravy
V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a zpěňte v něm oloupaný a nadrobno nakrájený zázvor. Posypte cukrem a počkejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Pak vmíchejte nadrobno nakrájenou papriku, mrkev nastrouhanou na nudličky a okapanou cizrnu. Krátce poduste, podle chuti osolte a opepřete a zalijte citronovou šťávou. Poté odstavte a vmíchejte najemno pokrájenou rukolu a petrželku. Posypte lehce opraženými dýňovými semínky a podávejt
Načítám komentáře...