Trhaný salát s rajčátky a citrusovou zálivkou
Seznam surovin
- rukola 2 hrsti
- salát frisée 1 kus
- salát lollo rosso 1 kus
- salát radicchio 1 kus (červená čekanka)
- rajčátka cherry 250 gramů
Na zálivku:
- šťáva citrusová 2 decilitry (z limetky, citronu a pomeranče)
- cukr třtinový 30 gramů
- olej olivový 1 decilitr
- sůl
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Všechny saláty rozebereme na listy, omyjeme je, osušíme, natrháme na větší kousky a nasypeme do mísy. Přidáme omytá cherry rajčátka a promícháme.
Šťávu z citrusů svaříme s cukrem na polovinu původního množství a necháme prochladnout. Pak do ní zašleháme olivový olej a zálivku dochutíme solí a pepřem.
Zálivku nalijeme na salát v míse a promícháme.
Načítám komentáře...