Salát tricoloro
Seznam surovin
- rajčata 4 kusy (vydlabaná)
- avokádo 1 kus
- olej olivový 4 gramy
- bazalka 1 snítka (nasekaná)
- sýr Mozzarella 200 gramů (půlené třešinky)
Postup přípravy
Rajčata omyjeme, seřízneme jim vršky a pomocí lžičky vydlabeme dužninu, kterou zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Avokádo rozkrojíme podélně na půlky, odstraníme pecku, dužninu oloupeme a nakrájíme na plátky. Třešinky mozzarelly rozpůlíme.
Kousky rajčatové dužniny, avokádo a mozzarellu střídavě naplníme do vydlabaných rajčat. Na závěr na každé rajče stříkneme pomocí rozprašovače trochu olivového oleje a posypeme ho nakrájenou bazalkou.
Poznámka k receptu
Plněná rajčata jsou nejen skvělou dietní svačinkou, ale i vynikajícím předkrmem k slavnostnímu obědu.
Načítám komentáře...