Variace na Waldorf
Seznam surovin
- jablka 4 kusy
- brusinky 1 hrst (sušené)
- majonéza 5 lžic
- smetana zakysaná 3 lžíce
- šťáva citronová 2 lžíce
- cukr 1 lžička
- celer 1 kus (malý)
- celer řapíkatý 2 snítky
- hroznové víno 1 hrst
- ořechy vlašské 1 hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Brusinky namočte v horké vodě. Z majonézy, smetany, citronové šťávy a cukru připravte zálivku.
2. Neoloupaná jablka nakrájejte na plátky, celer na nudličky, řapíkatý celer na plátky, hrozny pokrájejte na půlky. Vše promíchejte, přidejte zálivku, změklé brusinky a ořechy rozlámané na kusy.
Poznámka k receptu
Poprvé připravil maître d'hôtel Oscar Tschirky v roce 1893 pro hotel Waldorf. Salát měl takový úspěch, že se brzy objevil na jídelním lístku mnoha dalších restaurací.
Načítám komentáře...