Vietnamský okurkový salát
Seznam surovin
- okurka salátová 1 kus
- paprička chilli červená 1 kus
- cibulka jarní 3 snítky
- česnek 1 stroužek
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
- máta 1 hrst (čerstvá)
- arašídy 1 hrst
- rostlinný olej 3 lžíce
- šťáva limetková 2 lžíce
- ocet rýžový 2 lžíce
- rybí omáčka 1 lžíce
- cukr krupice 1 lžička
Postup přípravy
Okurku a chilli papričku nakrájejte na tenká kolečka, cibulku nadrobno, koriandr a mátu nasekejte. Arašídy nasucho opečte a nasekejte nahrubo. Vše smíchejte v míse. V další misce prošlehejte olej, ocet, limetovou šťávu, prolisovaný česnek, cukr, rybí omáčku, případně sůl. Zálivku vmíchejte k salátu a podávejte.
Poznámka k receptu
Bleskový salát sází na kontrast jemných a výrazných chutí i struktur. Zálivku dolaďte podle sebe – někdo dá přednost slanější, jiný zase kyselejší. Podle toho přidávejte limetovou šťávu nebo rybí omáčku.
Načítám komentáře...