Vietnamský okurkový salát

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Okurku a chilli papričku nakrájejte na tenká kolečka, cibulku nadrobno, koriandr a mátu nasekejte. Arašídy nasucho opečte a nasekejte nahrubo. Vše smíchejte v míse. V další misce prošlehejte olej, ocet, limetovou šťávu, prolisovaný česnek, cukr, rybí omáčku, případně sůl. Zálivku vmíchejte k salátu a podávejte.

Poznámka k receptu

Bleskový salát sází na kontrast jemných a výrazných chutí i struktur. Zálivku dolaďte podle sebe – někdo dá přednost slanější, jiný zase kyselejší. Podle toho přidávejte limetovou šťávu nebo rybí omáčku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...